Ny Bog: Den Kulturpolitiske Bermudatrekant

post
Ny Bog: Den Kulturpolitiske Bermudatrekant

Siden 2015 er der blevet gennemført historisk store besparelser på kulturområdet, hvilket er sket med folkelig opbakning. Det offentligt støttede kulturliv befinder så således både i en økonomisk krise, men også i en legitimitetskrise, der på lang sigt er mere alvorlig.

Denne bog er et forsøg på at forklare, hvorfor dansk kulturliv er havnet i dette gråvejr, og hvordan vi kan få skyerne til at forsvinde igen. Hovedpointen er, at Christiansborg, kulturlivet og pressen tilsammen udgør en bermudatrekant, hvor alle forsøg på at ændre på noget taber retning og forsvinder sporløst. Kulturområdet er derfor præget af en status quo med en nedadgående spiral. Konsekvensen er, at vi får et kulturliv, der betyder mindre for færre – et kulturliv som snarere befinder sig i samfundets periferi end i centrum – og som nedprioriteres på statens finanser og i folketingssalen.

Både kulturpolitikerne, kulturaktørerne og kulturjournalisterne bærer et ansvar for den aktuelle situation og for at bryde ud af Den Kulturpolitiske Bermudatrekant. Sker det ikke, forudser vi, at det offentligt støttede kulturliv vil kigge ind i yderligere besparelser i fremtiden og vil finde sig selv i en position, hvor man kun spiller en birolle i danskernes liv og samfundets udvikling. I bogen forsøger vi at give vores bud på, hvad der kan gøres.

Forfattere: Lasse Marker og Søren Mikael Rasmussen
Udgivelsesdato: mandag 29. januar 2018
Pris: 234 kr. inkl. porto
Forlag: Rasmussen & Marker

Køb bogen til din bogreol:
Send mail til lm@rasmussenmarker.dk med navn og adresse.
Overfør penge til Lån & Spar, Reg.nr.: 0400, Konto nr.: 4021137591, og angiv dit navn.

Kommentar